Docenten

Mandy.

Mijn naam is Mandy Beun, yogadocent en eigenaresse van Yoga Soul Best. In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Ashtanga yoga. Ik ben altijd een fanatiek sporter geweest en na jaren van fitness, spinning en body pump kwam ik via body balance en pilates in aanraking met yoga. Ik ben gaan ontdekken wat yoga nu eigenlijk betekent en welke vormen er allemaal zijn. Omdat ik een fysiek uitdagende vorm van yoga zocht kwam ik bij Power yoga uit. Na mijn eerste les was ik verkocht en besloot ik dat ik mij volledig hierop wilde gaan richten. Van 1 les in de week werd het al snel 3 tot 4 keer per week. Ook ontdekte ik kort daarna Ashtanga Yoga (waar Power yoga eigenlijk op gebaseerd is). Voor mij is yoga een passie en levensstijl geworden. Ik ervaar dagelijks de positieve effecten hiervan: een flexibeler en sterker lichaam, mentale rust en focus, verbondenheid en de kracht om dingen los te laten of te accepteren zoals ze zijn. In 2013 heb ik de Ashtanga yoga Intensive Teacher Training gevolgd in eerste instantie ter verdieping van mijn eigen practice maar het lesgeven was eigenlijk een volgende logische stap. De positieve effecten van deze vorm van yoga wil ik graag met andere delen. Ik wil andere laten ervaren wat yoga voor je kan betekenen.

 

Gevolgde trainingen en workshops:

Teacher Training Ashtanga Intensive Training (200 uur) 2013

Teacher Training Therapeutic Adjustments 2014

Teacher Training Anatomie en Yin yoga (50 uur) 2014

Verder heb ik verschillende workshops gevolgd bij bekende

en geautoriseerde ashtanga teachers zoals Nancy Gilgoff, David

Swenson, Luke Jordan, Lucia Andrade en Nick Evans.

Instagram

Francis.

Mijn naam is Francis Bakker. Ik ben 10 jaar geleden begonnen met Ashtanga yoga. Voor die tijd was ik veel in de sportschool te vinden, maar dat veranderde toen snel in de yogastudio. Yoga is sindsdien een vast gegeven en een stabiele factor in mijn leven geworden. Door het regelmatig beoefenen van yoga ben ik mij bewust geworden van mijn drijfveren. Ik kan mij beter concentreren en hoofd- en bijzaken scheiden. Er wordt niet voor niets gezegd dat een flexibel lichaam zorgt voor een flexibele geest.

In een moeilijke periode in mijn leven heeft yoga mij houvast en rust gegeven. Verder heeft het doen van yoga ervoor gezorgd dat ik altijd het overzicht en de regie in mijn leven heb kunnen houden.

In 2015 heb ik de Ashtanga Yoga Intensive Teacher Training gevolgd. Na het succesvol afronden van deze opleiding wil ik nu graag mijn ervaringen gaan delen met anderen. In mijn yogalessen probeer ik zoveel mogelijk een rustige sfeer te creƫren, maar wel door actief bezig te zijn. Ademhaling is hierin altijd leidend. Daarom besteed ik veel aandacht aan ademhaling in mijn lessen.

Verder ben ik veel met voeding en de Ayurvedische leef- en gezondheidsleer bezig. Hierin wil ik mij verder specialiseren door het volgen van een voedingsopleiding bij de Academie voor Ayurvedische Studies.

Hopelijk kunnen we snel kennis maken tijdens mijn les op dinsdagavond. Ik heb er veel zin in en kijk er naar uit.

 

Kathelijn.

In 2012 begon ik met mijn eerste yoga les. Ik was op zoek naar een vorm van beweging die beter bij mij aansloot. Het begon met 2-3 keer per week yoga les (o.a. power yoga, yin yoga en jivamukti yoga). Destijds had ik nooit gedacht dat yoga zo belangrijk voor mij zou gaan worden. Inmiddels heeft het zich uitgebreid tot een echte levensstijl. Sinds 1,5 jaar doe ik dagelijks mijn eigen practice (ashtanga yoga) en daarnaast ben ik veel liefde aan het ontwikkelen voor yin yoga, wat ik echt zie als een mooie aanvulling. Door yoga ben ik veel dichter bij mijzelf gekomen en heb ik keuzes gemaakt (die niet altijd even gemakkelijk waren), waardoor ik mij veel beter ben gaan voelen. Yoga betekent voor mij eenworden; eenworden met mijzelf, maar ook met anderen en ook bijvoorbeeld met de natuur. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om met yoga te starten en ik vind het prachtig als ik door mijn lessen een steentje bij kan dragen aan jouw proces. Daarnaast ga ik starten met een opleiding in de richting van Ayurvedische geneeswijze. Dit kan ook wel gezien worden als het broertje of zusje van de yoga en deze twee gaan dan ook hand in hand samen. Met mijn medische achtergrond hoop ik in de toekomst een mooie verbinding te kunnen maken met de westerse geneeskunde en de traditioneel Indische geneeswijze, gezien ik denk dat deze drie elkaar goed aan kunnen vullen.

Tot in de les! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!