Workshops

Yin yoga en Klankontspanning

Zondag 13 januari

 

Het herfstseizoen bereidt ons langzaam voor op het nabije seizoen: de winter. Een seizoen van het ultieme yin, een tijd waarin we vaak wat minder energie hebben. De winter wordt gekenmerkt door een houding van naar binnen gerichtheid, van introspectie en bezinning. Dit zien we ook in de natuur om ons heen: in de winter houdt de natuur haar winterslaap. Ook wij mensen worden beïnvloed door de donkerte en kou van de winter. Hoe houden we onszelf in deze periode in balans?

 

De winter is gekoppeld aan het waterelement en manifesteert zich in ons lichaam in de nier- en blaasmeridianen. Deze meridianen zijn verbonden aan alle vloeibare systemen in ons lichaam. In deze winter workshop neemt Lotte je mee in een uitgebreide serie yin-houdingen waarin de meridianen passend bij dit seizoen worden gebalanceerd. Daarnaast zullen we dieper ingaan op de werking van de traditionele Chinese geneeswijze en de 'vijf-elementen theorie'. Ook zullen we verkennen hoe we dit seizoen in balans kunnen brengen met behulp van voeding, zelfmassage en acupressuur (het kloppen langs de meridianen).

 

We sluiten de winterworkshop af met een uitgebreide klankontspanning. De trilling van klank heeft een enorm effect op water. Ons lichaam bestaat voor zestig tot zeventig procent uit water, dus het is niet gek dat klank ons zo sterk beïnvloedt. Met klanken passend bij het seizoen zullen we de winter van binnenuit in evenwicht brengen."

 

Docent: Lotte Plessen

Tijd: 10:00 uur tot 12:00 uur

Kosten: €30,-

Aanmelden: mail info@yogasoulbest.nl

 

Over Lotte:

"Als fulltime yogadocente geeft Lotte al ruim vijf jaar Yin & Hatha yogalessen bij verschillende studio's. Verder deelt zij graag haar liefde voor Nāda Yoga, de Yoga van Klank. In de beoefening van klank nodigt zij je uit aandachtig te luisteren. Met haar klankschalen, gitaar en stem neemt zij je mee op een innerlijke reis.

 

Yoga gaat voor Lotte over het hele zijn. Op de mat oefenen we met een bewuste houding. Dit aandachtig zijn kunnen we meenemen in het contact met anderen en de manier waarop we ons bewegen in het leven. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar yoga vraagt veel oefening. Iedere dag weer, van moment tot moment, op de mat en vooral buiten de mat."

 

Instagram