Ashtanga/Power Yoga

Ashtanga/Power Yoga

Tijdens de groepslessen Ashtanga/Power Yoga gebruiken we het systeem en de traditie van Ashtanga yoga. We passen sommige asanas (houdingen) aan en brengen variaties in de serie aan zodat alle houdingen toegankelijke en uitvoerbaar zijn voor iedereen.


Wat is Ashtanga Yoga?


Ashtanga yoga is een dynamische en fysiek intensieve vorm van yoga die houdingen combineert met ademhaling. Dit zorgt er voor dat het lichaam goed kan opwarmen en zo zorgt voor het veilig stretchen van het lichaam. Power yoga lessen zijn gebaseerd op deze vorm van yoga. 


Ashtanga yoga bestaat uit een vaste reeks asanas (houdingen). Tijdens de Power yoga lessen richten we ons voornamelijk op de eerste serie van de Ashtanga yoga: de Primary series.


Deze serie is opgebouwd uit:

• Zonnegroeten A en B (opwarmen en stretchen van het lichaam)

• Staande asanas

• Zittende asanas

• Backbending en finishing sequence

• Eindontspanning


Alle houdingen en de overgang tussen de houdingen zijn verbonden met de ademhaling. In de Ashtanga yoga gebruiken we de Ujayi ademhaling.  Iedere beweging wordt geleid door de in- of uitademing. Hierdoor ontstaat er een constante flow. 


Ashtanga yoga heeft een positief effect op het fysieke lichaam. Het zorgt voor een sterker en flexibeler lichaam. Het lichaam opent zich zodat energie vrijer kan stromen. Ook draagt het bij aan de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Het creëert kalmte in de geest en vergroot de concentratie en focus.