Yin yoga

Yin Yoga


In Yin yoga werk je in op de diepere lagen van het lichaam zoals het bindweefsel en de gewrichten. De houdingen worden voor langere tijd aangenomen (3- 5 minuten). Dit zorgt ervoor dat juist de diepere lagen gestretcht worden en het lichaam zich op een dieper niveau kan openen. Yin Yoga is rustig maar tegelijkertijd diepgaand. Het heeft een intensieve werking op het lichaam. De Yin Yoga houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de heupen, de benen, het bekken, de schouders en de wervelkolom te beïnvloeden.

 

Het effect van Yin Yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.

Het geeft je ook de tijd om te observeren wat er in je lichaam gebeurd. Vervolgens kijk je of je meer los kunt laten en meer kunt ontspannen.

 

Yin yoga is geschikt voor iedereen en een perfecte aanvulling op Power yoga of andere actievere vormen van sport zoals hardlopen en fietsen. Yin Yoga is ook geschikt voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie.