Banner_Yoga_Soul_Yin
Docenten

Het team van Yoga Soul

We stellen ons graag aan je voor.

Mandy

Mijn naam is Mandy Beun, yogadocent en eigenaresse van Yoga Soul Best. In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Ashtanga yoga. Ik ben altijd een fanatiek sporter geweest en na jaren van fitness, spinning en body pump kwam ik via body balance en pilates in aanraking met yoga. Ik ben gaan ontdekken wat yoga nu eigenlijk betekent en welke vormen er allemaal zijn. Omdat ik een fysiek uitdagende vorm van yoga zocht kwam ik bij Power yoga uit. Na mijn eerste les was ik verkocht en besloot ik dat ik mij volledig hierop wilde gaan richten. Van 1 les in de week werd het al snel 3 tot 4 keer per week. Ook ontdekte ik kort daarna Ashtanga Yoga (waar Power yoga eigenlijk op gebaseerd is). Voor mij is yoga een passie en levensstijl geworden. Ik ervaar dagelijks de positieve effecten hiervan: een flexibeler en sterker lichaam, mentale rust en focus, verbondenheid en de kracht om dingen los te laten of te accepteren zoals ze zijn. In 2013 heb ik de Ashtanga yoga Intensive Teacher Training gevolgd, in eerste instantie ter verdieping van mijn eigen practice maar het lesgeven was eigenlijk een volgende logische stap. De positieve effecten van deze vorm van yoga wil ik graag met andere delen. Ik wil andere laten ervaren wat yoga voor je kan betekenen.

Gevolgde trainingen en workshops:

  • Teacher Training Ashtanga Intensive Training (200 uur) 2013
  • Teacher Training Therapeutic Adjustments 2014
  • Teacher Training Anatomie en Yin yoga (50 uur) 2014

Verder heb ik verschillende workshops gevolgd bij bekende en geautoriseerde ashtanga teachers zoals Nancy Gilgoff, David Swenson, Luke Jordan, Lucia Andrade en Nick Evans.

Natasja

Poweryoga, met pilates elementen in de les, dat was mijn eerste kennismaking met yoga in 2005. Ik was aangenaam verrast. Doordat ik als klein kind al dol was op de handstand, hoofdstand en zoals in deze lessen bleek, meerdere houdingen die ook in de yoga voorkomen, was mijn liefde voor yoga vlug ontstaan. Ik ging meerdere malen per week trouw naar de les. Ik liet iedereen in mijn omgeving, die ook maar iets van interesse lieten zien, enkele houdingen doen. Omdat ik zo graag wilde delen wat een heerlijk gevoel die ruimte in je lichaam geeft. Na een korte periode werd ik benaderd door mijn lerares of ik opgeleid wilde worden als docente om in haar studio les geven. Hierop heb ik volmondig met ja geantwoord. In datzelfde jaar werd ik onverwacht gevraagd om een inval les te geven. Ook hierop heb ik ja gezegd. Dit was een volle les met 16 personen. Ik ben er met veel enthousiasme in gegaan. Het resultaat na de les was een groep die heerlijk ontspannen uit de Savasana kwamen gerold en vol complimenten over de les waren. Dit was mijn start als yoga teacher. Dit is nu ruim 10 jaar geleden. In 2016 ben ik naar Rishikesh, India gegaan om daar mijn Intensive Vinyasa yoga teacher training te gaan volgen. Een heerlijke ervaring is dit geweest. Ik houd van de Vinyasa stijl door de flow van de ademhaling, de flow in houdingen en door de vrijheid in de volgorde van de Asanas waardoor ik mijn intuïtie kan gebruiken in wat de groep nodig heeft op dat moment. Mijn lessen zijn hierdoor altijd afwisselend. In mijn lessen leer ik je met veel passie over de ademhaling, de chakra’s en de juiste alignment van je lichaam. Hoe heerlijk ik de uptempo yoga lessen vind, zo kan ik zelf ook intens genieten van de meditatieve verdiepende Yin yoga vorm. Ik ben enorm dankbaar en enthousiast dat ik vanaf 2019 beide yoga vormen met jullie kan gaan delen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten in de les. Laat je verrassen.

Pleun

You can’t lose if you don’t climb but there is no joy in living your whole life on the ground.”

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik voor het eerst in contact gekomen met meditatie en een wat later moment yoga toen ik kampte met een heel erg ‘donkere’ tijd in mijn leven. Ik was erg disconnected van mijn lichaam en heel erg sterk in het denken in mijn hoofd. Mijn leven was vooral gebaseerd op leven met keuzes die voortkwamen uit angst, eerder dan vanuit de liefde in mijn hart. Door onder andere yoga en meditatie heb ik de weg teruggevonden om te leven vanuit mijn hart en mijn eigen authentieke zelf. De persoon die ik nu elke dag dat ik leef wil uitstralen naar de wereld. 

Vooral het reizen door de wereld en alle wijsheid en ervaringen die ik heb mogen opdoen, hebben hier aan bijgedragen maar wat nog belangrijker is geweest: een sterke wil om elke dag de beste versie van mezelf te zijn.. 

De meest grote hoogtepunten uit mijn journey zijn onder andere de yoga teacher training die ik gevolgd heb, een 10 dagen buddhistisch meditatie retraite in stilte wat ik heb gevolgd in het Himalaya gebergte in India, als wel een meditatie retraite in de jungle in Kuala Lumpur. En natuurlijk de eindeloze ervaringen met mensen van over de hele wereld..

Alles wat ik geleerd heb gedurende de jaren via mijn persoonlijke ervaringen als tijdens het reizen (nu en in de toekomst), zal ik met heel veel liefde altijd mijn best doen om over te blijven brengen.. Door te flowen binnen een vinyasa stijl gevormde les, waarbij we de adem connecten met jouw hart, jouw ritme, wil ik bijdragen aan een gebalanceerde ‘body, mind and soul’ van waaruit hele mooie dingen kunnen ontstaan. It all starts with the energy you bring to the day! Een ijzersterke liefde voor het leven die van binnenuit naar buiten straalt, dat willen we toch allemaal?

Gedurende mijn reis nu en in de toekomst, weet ik één ding zeker; ik zal altijd blijven leren welke stappen ik ook neem, ik zal altijd open zal staan voor feedback om van te groeien en een betere lerares te worden… puur omdat ik het nooit allemaal zal weten,  but…. “you can always teach what you already know” so here I am. 

Ik hoop dat je geniet van wat ik te brengen heb en let’s light up this world, together! 

Met al mijn liefde 

van mijn hart, naar jouw hart.

Gratis proefles boeken?