Banner_Yoga_Soul_Yin
Docenten

Het team van Yoga Soul

We stellen ons graag aan je voor.

Mandy

Mijn naam is Mandy Beun, yogadocent en eigenaresse van Yoga Soul Best. In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Ashtanga yoga. Ik ben altijd een fanatiek sporter geweest en na jaren van fitness, spinning en body pump kwam ik via body balance en pilates in aanraking met yoga. Ik ben gaan ontdekken wat yoga nu eigenlijk betekent en welke vormen er allemaal zijn. Omdat ik een fysiek uitdagende vorm van yoga zocht kwam ik bij Power yoga uit. Na mijn eerste les was ik verkocht en besloot ik dat ik mij volledig hierop wilde gaan richten. Van 1 les in de week werd het al snel 3 tot 4 keer per week. Ook ontdekte ik kort daarna Ashtanga Yoga (waar Power yoga eigenlijk op gebaseerd is). Voor mij is yoga een passie en levensstijl geworden. Ik ervaar dagelijks de positieve effecten hiervan: een flexibeler en sterker lichaam, mentale rust en focus, verbondenheid en de kracht om dingen los te laten of te accepteren zoals ze zijn. In 2013 heb ik de Ashtanga yoga Intensive Teacher Training gevolgd, in eerste instantie ter verdieping van mijn eigen practice maar het lesgeven was eigenlijk een volgende logische stap. De positieve effecten van deze vorm van yoga wil ik graag met andere delen. Ik wil andere laten ervaren wat yoga voor je kan betekenen.

Gevolgde trainingen en workshops:

  • Teacher Training Ashtanga Intensive Training (200 uur) 2013
  • Teacher Training Therapeutic Adjustments 2014
  • Teacher Training Anatomie en Yin yoga (75 uur) 2014

Verder heb ik verschillende workshops gevolgd bij bekende en geautoriseerde ashtanga teachers zoals Nancy Gilgoff, David Swenson, Luke Jordan, Lucia Andrade en Nick Evans.

Natasja

Poweryoga, met pilates elementen in de les, dat was mijn eerste kennismaking met yoga in 2005. Ik was aangenaam verrast. Doordat ik als klein kind al dol was op de handstand, hoofdstand en zoals in deze lessen bleek, meerdere houdingen die ook in de yoga voorkomen, was mijn liefde voor yoga vlug ontstaan. Ik ging meerdere malen per week trouw naar de les. Ik liet iedereen in mijn omgeving, die ook maar iets van interesse lieten zien, enkele houdingen doen. Omdat ik zo graag wilde delen wat een heerlijk gevoel die ruimte in je lichaam geeft. Na een korte periode werd ik benaderd door mijn lerares of ik opgeleid wilde worden als docente om in haar studio les geven. Hierop heb ik volmondig met ja geantwoord. In datzelfde jaar werd ik onverwacht gevraagd om een inval les te geven. Ook hierop heb ik ja gezegd. Dit was een volle les met 16 personen. Ik ben er met veel enthousiasme in gegaan. Het resultaat na de les was een groep die heerlijk ontspannen uit de Savasana kwamen gerold en vol complimenten over de les waren. Dit was mijn start als yoga teacher. Dit is nu ruim 10 jaar geleden. In 2016 ben ik naar Rishikesh, India gegaan om daar mijn Intensive Vinyasa yoga teacher training te gaan volgen. Een heerlijke ervaring is dit geweest. Ik houd van de Vinyasa stijl door de flow van de ademhaling, de flow in houdingen en door de vrijheid in de volgorde van de Asanas waardoor ik mijn intuïtie kan gebruiken in wat de groep nodig heeft op dat moment. Mijn lessen zijn hierdoor altijd afwisselend. In mijn lessen leer ik je met veel passie over de ademhaling, de chakra’s en de juiste alignment van je lichaam. Hoe heerlijk ik de uptempo yoga lessen vind, zo kan ik zelf ook intens genieten van de meditatieve verdiepende Yin yoga vorm. Ik ben enorm dankbaar en enthousiast dat ik vanaf 2019 beide yoga vormen met jullie kan gaan delen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten in de les. Laat je verrassen.

Roxanne

Mijn naam is Roxanne Martini (35 jaar) geboren in Amersfoort en sinds kort woonachtig in Nederwetten. Ik heb een Ashtanga Yoga achtergrond en in 2017 hierin mijn teacher opleiding behaald en in 2020 behaalde ik mijn Yin Yoga-opleiding.

Yoga is (voor mij) alles. Het is wat ze vanuit de traditie zeggen; ‘Practice, practice and all is coming’. En met alles bedoel ik; flexibiliteit, stabiliteit, overgave en vertrouwen (in zowel lichaam als geest).

Tijdens de les, werk ik graag met je samen en is er alle ruime om jezelf te zijn. We zoeken zachtheid door middel van loslaten en toch ook wel wat uitdaging in de houdingen. Samen vinden we de Yin in de Yang en de Yang in de Yin.

Gratis proefles boeken?