Banner_Yoga_Soul_Yin
Docenten

Het team van Yoga Soul

We stellen ons graag aan je voor.

Mandy

Mijn naam is Mandy Beun, yogadocent en eigenaresse van Yoga Soul Best. In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Ashtanga yoga. Ik ben altijd een fanatiek sporter geweest en na jaren van fitness, spinning en body pump kwam ik via body balance en pilates in aanraking met yoga. Omdat ik een fysiek uitdagende vorm van yoga zocht kwam ik bij Power yoga uit. Na mijn eerste les was ik verkocht en besloot ik dat ik mij volledig hierop wilde gaan richten.  Ik ontdekte  kort daarna Ashtanga Yoga (waar Power yoga op gebaseerd is). Voor mij is yoga een passie en levensstijl geworden. Ik ervaar dagelijks de positieve effecten hiervan: een flexibeler en sterker lichaam, mentale rust en focus, verbondenheid en de kracht om dingen los te laten of te accepteren zoals ze zijn. In 2013 heb ik de Ashtanga yoga Intensive Teacher Training gevolgd, in eerste instantie ter verdieping van mijn eigen practice maar het lesgeven was eigenlijk een volgende logische stap. De positieve effecten van deze vorm van yoga wil ik graag met andere delen.

Sinds 2022 volg ik de opleiding tot Yoga Therapeut aan het Yoga Therapy Institute (IAYT). Als Yoga Therapeut ben je bevoegd om mensen te begeleiden in een therapeutische setting, individueel of in kleine groepjes. Yoga Therapie stimuleert het proces van het individu om weer in hun eigen kracht te staan om zo te werken aan het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid d.m.v. de leringen en de practice van yoga (lichaam, ademhaling en ontspanning).

Gevolgde trainingen en workshops:

  • Teacher Training Ashtanga Intensive Training (200 HR) 2013

  • Teacher Training Therapeutic Adjustments 2014

  • Teacher Training Anatomie en Yin yoga (75 HR) 2014

  • Yoga Therapy (850 HR) 2022 tot heden.

Natasja

Poweryoga, met pilates elementen in de les, dat was mijn eerste kennismaking met yoga in 2005. Ik was aangenaam verrast. Doordat ik als klein kind al dol was op de handstand, hoofdstand en zoals in deze lessen bleek, meerdere houdingen die ook in de yoga voorkomen, was mijn liefde voor yoga vlug ontstaan. Ik ging meerdere malen per week trouw naar de les. Ik liet iedereen in mijn omgeving, die ook maar iets van interesse lieten zien, enkele houdingen doen. Omdat ik zo graag wilde delen wat een heerlijk gevoel die ruimte in je lichaam geeft. Na een korte periode werd ik benaderd door mijn lerares of ik opgeleid wilde worden als docente om in haar studio les geven. Hierop heb ik volmondig met ja geantwoord. In datzelfde jaar werd ik onverwacht gevraagd om een inval les te geven. Ook hierop heb ik ja gezegd. Dit was een volle les met 16 personen. Ik ben er met veel enthousiasme in gegaan. Het resultaat na de les was een groep die heerlijk ontspannen uit de Savasana kwamen gerold en vol complimenten over de les waren. Dit was mijn start als yoga teacher. Dit is nu ruim 10 jaar geleden. In 2016 ben ik naar Rishikesh, India gegaan om daar mijn Intensive Vinyasa yoga teacher training te gaan volgen. Een heerlijke ervaring is dit geweest. Ik houd van de Vinyasa stijl door de flow van de ademhaling, de flow in houdingen en door de vrijheid in de volgorde van de Asanas waardoor ik mijn intuïtie kan gebruiken in wat de groep nodig heeft op dat moment. Mijn lessen zijn hierdoor altijd afwisselend. In mijn lessen leer ik je met veel passie over de ademhaling, de chakra’s en de juiste alignment van je lichaam. Hoe heerlijk ik de uptempo yoga lessen vind, zo kan ik zelf ook intens genieten van de meditatieve verdiepende Yin yoga vorm. Ik ben enorm dankbaar en enthousiast dat ik vanaf 2019 beide yoga vormen met jullie kan gaan delen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten in de les. Laat je verrassen.

Hilde

Mijn naam is Hilde en ik ben 24 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Best en woon sinds een jaartje in Eindhoven. Ik ben Yogadocent en Toegepast Psycholoog. 
Mijn liefde voor yoga en beweging begon al op jonge leeftijd, zo heb ik vroeger kinderyoga gedaan en veel gedanst. Na jaren van yogalessen volgen, voelde ik mij geroepen om zelf een opleiding te doen tot Hatha yogadocent. Deze opleiding heb ik afgerond en de passie voor yoga is alleen maar gegroeid. Ik heb zin om les te gaan geven en samen met jullie te ademen en bewegen bij Yoga Soul! 
Ik ontmoet je graag in de Hatha Flow les, tot dan! 🙂

Saskia

Mijn naam is Saskia van der Looij.

Vanaf 2014 volg ik de yogalessen bij Mandy, Yoga Soul. Yoga heeft voor mij veel verandering gebracht.  Waar ik veel vanuit mijn hoofd leefde, leerde ik door yoga de verbinding tussen mijn hoofd en lichaam te herstellen. Waardoor ik leerde te ontspannen, de flow te voelen, grenzen te voelen, te verzachten voor mezelf. Ik voelde dat het waardevolle uren waren voor mij.

In 2019 ben ik opleidingen gaan volgen, holistische (therapeutische) kinder- en tieneryoga, meditatie en mindfulness, hartfocus en heartfulness en traumasensitieve mindfulness. Vanaf 2019 werk ik vanuit mijn eigen praktijk Sensi Hart.

Yoga is een manier om aan rust en vertrouwen te winnen, het maakt je sterker en laat je helen vanuit je eigen kracht. Het voelen van het lichaam en de ademhaling speelt daarin een grote rol. Yoga bevordert soepelheid, kracht en balans in fysiek en mentaal opzicht.

Sinds april 2023 geef ik yogalessen voor volwassenen en heb ik in meerdere studio’s vervangen. Heel fijn om nu lessen te mogen verzorgen bij Yoga Soul.

Naast mijn wekelijkse lessen, verzorg ik ook de workshops Ouder Kind Yoga.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, voel je welkom!

Gratis proefles boeken?