Banner_Yoga_Soul_Workshops
Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Workshop: Wim Hof Method Fundamentals

Zondag 15 maart. GEANNULEERD wordt verplaatst naar een andere datum (t.b.a.)

Benieuwd hoe trainen met de kou je fysiek gezonder én mentaal sterker maakt? Wil je leren hoe je met ademtechniek jouw energielevels omhoog brengt en ontspannen makkelijker kunt maken? Meemaken hoe je met mindset en meditatie meer kunt bereiken dan je denkt? Op zondag 15 maart kun je het zelf ervaren tijdens de Wim Hof Methode Fundamentals workshop. Tijdens de workshop behandelen we de basistechnieken van de Wim Hof Methode, en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Wat gaan we behandelen?

– Ademtechnieken
– Blootstelling aan de kou (ijsbad)
– Mindset en meditatietraining
– Fitness en yoga oefeningen
– Kalm blijven in stressvolle situaties
– Focus en in balans houden lichaam en geest
– Achterliggende theorie en wetenschap methode

Verwacht een unieke workshop in een informele sfeer. Tijdens de workshop ontdek je dat je veel meer kunt dan je denkt, en je zult merken dat het talent om rust te bewaren, overzicht te houden, mentale focus en eigen kracht van nature al in ons aanwezig is.

Wat kan de workshop je opleveren?  Verhogen van je algemene energieniveau, Beter slapen en focus houden gedurende dag, Sneller herstel van work-out of sporten, Vergroten mentale en fysieke kracht, Makkelijker rust vinden en overzicht bewaren, Beter connectie maken met jezelf (en houden), In contact blijven met wat je écht wilt, Helderheid in denken, voelen en handelen, Eigen routine opbouwen om fit te blijven, Sterker in je schoenen en zelfvertrouwen

Over de methode: https://www.wimhofmethod.com/practice-the-method en de voordelen: https://www.wimhofmethod.com/benefits.

Trainer:       Joep aan den Boom (certified international Wim Hof method instructor)

Tijd:             11:00 tot 16:00 uur

Kosten:        €89,- (inclusief thee, sap, snacks en fruit)

Direct anmelden kan hier of mail naar info@yogasoulbest.nl

Workshop: Restorative Yoga

Zondag 22 maart GEANNULEERD wordt verplaatst naar een andere datum (t.b.a.)

Ontspannen, ont-prikkelen, tot rust komen…
 
In een leven waarin we vooral ‘aan’ staan, is het best een uitdaging om daar tijd voor vrij te maken.
 
In deze Restorative yoga workshop ontdek je het geheim van vertragen en aandachtig ofwel mindful zijn. Maar vooral zul je de magie van rust en stilte ervaren.
 
In de stilte is er ruimte voor die ontspanning en ont-prikkeling. Het mooie is… Je lijf weet al hoe dat moet. Restorative yoga geeft je lichaam de tijd en omstandigheden waarin relaxatie en herstel kan ontstaan.
 
Wanneer je alsmaar ‘aan’ staat, ben je vooral in de ‘doe’ modus. Dat maakt moe. Of misschien soms zelfs uitgeput. Ons vaak hectische leven zorgt voor een over-gestimuleerd brein en zenuwstelsel.
 
In deze workshop ervaar je verlichting van de stress die dat kan opleveren. Je zult ontdekken hoe stilte en rust je meer energie kunnen geven, om dat te doen wat je graag wilt doen.
Deze workshop is voor iedereen die de mogelijkheid heeft om op de grond op een yogamat te liggen.
 
I know you can do more, but can you do less?
-Lizzie Lasater-
 
De workshop wordt gegeven door Astrid van Rens.
Astrid geeft al ruim 10 jaar yogalessen in studio’s en online. Ze is gespecialiseerd in mindful en restorative yoga. Haar online yogaschool biedt op ontspanning gerichte yogalessen voor mensen die leven met chronische ziekte en aanhoudende pijnklachten. In al haar lessen maakt ze ruimte voor ieders unieke practice en het genieten van minder doen.
 

Docent:      Astrid van Rens

Tijd:            10:30 – 12:30 uur

Kosten:      €25,- 

Aanmelden:   info@yogasoulbest.n

 

Workshop: Duo Massage

Vrijdag 27 maart GEANNULEERD wordt verplaatst naar een andere datum (t.b.a.)

Je bent de hele week druk bezig geweest met van alles en nog wat. En nu is het tijd om te ontspannen. Om weer te landen in je lichaam, om ruimte te creëren. Zodat jij heerlijk het weekend in kan gaan.

Relaxen, yogamoves, plezier, geven & ontvangen, genieten. Hoe klinkt dit voor jou? Dat klinkt goed toch. Dit is wat je gaat ervaren bij de workshop yoga massage.

Op deze avond ga je een massage geven en een massage ontvangen. Voor je begint maak je een connectie met je massage partner. Daarna gaan we stap voor stap ruimte & ontspanning creëren in het lichaam door de diverse yoga massage technieken.

Wanneer je al wat langer yoga beoefent, herken je een hoop oefeningen die we ook in de lessen doen alleen nu krijg je hulp van je massagepartner. Je mag loslaten. Je kan je helemaal overgeven aan het moment.

Je zorgt dat je makkelijke (lees yogakleding) kleding aan hebt want je lichaam gaat alle kanten in bewegen. Bij deze workshop komen er geen blote lijven en massageolie aan te pas.

Omdat je de workshop yogamassage samen beleeft is het leuk als je je opgeeft met een door jouw gekozen partner. Mocht je toch mee willen doen en geen partner in crime kunnen vinden, laat dit dan even weten via de mail dan kijken we of er nog meer solo aanmeldingen zijn.

Wij zien je graag op deze heerlijke avond

Docent:        Natasja van de Heuvel

Tijd:              19:00 uur tot 21:00 uur

Kosten:         €20,-

Aanmelden:  info@yogasoulbest.nl

Workshop: Yoga Allignement, Jouw Yoga Lijf in Lijn

Zondag 5 april, 19 april en 17 mei GEANNULEERD wordt verplaatst naar een andere datum (t.b.a.)

Ken je dat gevoel; je bent vol overtuiging aan je yogales begonnen, je kan goed meekomen en dan…. “Plaats je linkerhand aan de buitenzijde van je rechtervoet en draai je torso, strek je rechterarm omhoog, kijk naar je hand en blijf je focus houden.” Uhm, ja welke hand moest nu ook alweer waar? En dan moet ik ook nog ademhalen zeker…. No worries dit overkomt de beste yogis.

Door deze workshop Jouw yogalijf in lijn is die verwarring voor jou voorbij. Dit is een onderdeel van een 3 delige serie workshops over jouw lichaamshouding in de asanas. Of je nu yoga beoefent in een les met meerdere deelnemers of gewoon thuis voor jezelf, deze workshop is geschikt voor alle niveau’s. En zeker voor beginners.

Eerste editie, 5 april:       Staande houdingen

Tweede editie, 19 april:    Grondhoudingen

Derde editie, 17 mei:        Achteroverbuigingen en Omgekeerde houdingen

Per editie gaan we op een dieper level kijken naar de houdingen die hierbij horen en wat deze voor het lichaam doen. Stap voor stap nemen we de meest voorkomende houdingen samen door. Waar liggen de focus punten, waar liggen de knelpunten en waar is er nog ruimte voor groei. Dit zijn enkele vragen die we tijdens deze dag bekijken en beantwoorden. Daarna ga je de houdingen zelf uitvoeren. Natuurlijk is er de hele workshop de ruimte om al je vragen te stellen en om zelf de asanas te oefenen om te zien hoe dit voor jouw lichaam werkt.

Je beoefent yoga voor jezelf en daarom is het ook belangrijk dat je werkt met jouw lichaam, wat jouw lichaam aankan en aangeeft. Dat je je groeiproces eert en met kleine stapjes verder komt. Zachtjes tegen je grenzen aanduwen maar nooit eroverheen walsen. Je leert beter naar je eigen lichaam luisteren en weet waar je je focus kan leggen in de houding.

Je krijgt een werkboek met illustraties, deze kan je mee naar huis nemen om nog eens door te lezen en om zelf te oefenen in het comfort van je eigen omgeving.

Dit is een interactieve workshop waarin we theorie en praktijk afwisselen. 

Je kan ervoor kiezen om naar één workshop te komen of je kan ze alle 3 beleven. Wat voor jou werkt is goed. Wij zien je graag.

Docenten:     Natasja vad Heuvel en Mandy Beun

Tijd:               10:30 – 13:00 uur

Kosten:          €25,- per workshop. Wanneer je je direct aanmeldt voor alle drie ontvang 20% korting en betaal je €60,-

Aanmelden:  info@yogasoulbest.nl

Klankschalen Healing sessie

Vrijdag 17 april GEANNULEERD wordt verplaatst naar een andere datum (t.b.a.)

Tijdens deze avond klankschalen/healing sessie wordt je meegenomen op een reis langs de 7 chakra’s in het lichaam. Door middel van gebruik van verschillende klanken en instrumenten worden de chakra’s gestimuleerd. Omdat je lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat hebben de trillingen van het geluid een effect op je lichaam. Klank werkt daarbij ook rustgevend en ontspannend. Tijdens deze sessie lig je ontspannen op een matje zodat je je helemaal kunt overgeven aan de klanken. Dus laat je meenemen door de betovering van de klanken in een sfeer van licht en liefde.

Docent:           Nicole Rutten

Tijd:                 20:00 – 21:30 uur

Kosten:            €20,-

Aanmelden:    info@yogasoulbest.nl

Studio afhuren voor een workshop?