Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Daarnaast bieden we Thema Lessen 1 x per maand. Deze lessen zijn gratis voor alle leden van Yoga Soul. Tijdens deze les verdiepen we ons in een bepaalde houding of thema. Zie het als een speelkwartier van een uur waarin we techniek bespreken, samen oefenen en waarin je jezelf misschien een beetje meer kunt uitdagen.

Workshop: Ouder Kind yoga

Zondag 1 en 8 september

In de zomer vakantie is er weer tijd voor ontspanning en tijd voor elkaar. Tijd om samen te genieten. Weg even van alle drukte en prikkels, tijd voor ontspanning. Als we terugkomen van vakantie, vinden we het fijn om die ontspanning en de tijd voor elkaar, nog even vast te houden.

Daarom kun je na de zomervakantie mee doen met deze workshop speciaal voor Ouder en Kind.

Samen als Ouder en Kind op de mat! Aandacht voor elkaar en “tools” om de rust te blijven ervaren samen.

Kom je samen met je dochter of zoon, het Ouder/Kind yoga ervaren? Neem ook gerust een vriendin, familie, bekende met haar/zijn kind mee naar de les.

Het wordt een mooie, ondersteunende les, met meditatie, yogahoudingen, vertrouwen en aandacht voor elkaar, om rust samen te blijven ervaren.

 Kinderyoga heeft als doel om elk kind in zijn of haar kracht te zetten en te leren ervaren dat hij/ zij er mag zijn.Geef bij je aanmelding, jullie namen en de leeftijd van je kind aan.

Tot dan!

Docent:       Saskia van der Looij

Tijd:             leeftijd kind 4 t/m 7 jaar:  10.00 tot 11.00 uur

                    leeftijd kind 8 t/m 12 jaar: 11.00 tot 12.00 uur

Kosten:        €15,- (voor ouder en kind samen)

Aanmelden:  sensihartkids@gmail.com

Workshop: Meditatie in de Praktijk

Zondag 15 september

Meditatie is iets wat door steeds meer mensen gedaan wordt en waarvan steeds meer wordt ingezien dat het zoveel positieve effecten heeft op ons lichamelijk en mentaal wel bevinden. Maar hoe doe je dat nu mediteren? Het lijkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Maar toch is er nog veel onduidelijk voor mensen over wat meditatie nu precies is en wat het doet. In deze workshop gaan we daarmee aan de slag. 

Het doel van deze workshop

Begrijpen van de achterliggende filosofie en geschiedenis, het leren van meditatietechniek(en) en de rol van de ademhaling in ontspanning, mentale kracht en richten van aandacht. Gericht op het toepassen in je dagelijkse leven en werk, en het opbouwen van je eigen (dagelijkse) routine.

Wat levert meditatie je op?

– Makkelijker om je rust te bewaren en overzicht te houden 

– Verhogen van aandacht, mentale focus en concentratie

– Beter slapen, makkelijker ontspannen en beter omgaan met stress

– Jezelf ook op de lange termijn sterk, gezond en gelukkig blijven voelen

– Meer helderheid in je eigen denken, ervaren van emoties en je handelen

Wat kun je verwachten?

Een interactieve workshop met praktische handvaten om toe te passen op jou dagelijks leven. Joep z’n stijl van lesgeven is los, informeel en met veel humor. Hij weet complexe zaken helder uiteen te zetten. Deze workshop is daarom ook geschikt voor alle niveaus en ervaring met meditatie is niet nodig.

Onderwerpen van de workshop;

– Filosofie en geschiedenis

– Meditatietechniek(en)

– Lichaamsbewustzijn en aandacht

– Ademhaling en ontspanning

– Focus en concentratie

Wie is Joep?

Joep aan den Boom is communicatieadviseur en yogadocent met tien jaar meditatie ervaring en kennis van verschillende tradities en methoden. Momenteel wordt Joep opgeleid tot gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur.

Docent:       Joep aan den Boom

Tijd:             10:00 uur tot 13:00 uur

Kosten:        €35,-

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Nazomer Yin Yoga XL en Klankontspanning

Zondag 29 september

Na het zomerseizoen, een periode van warmte, energieke groei en uitbundigheid komt de seizoenswisseling er weer aan. De nazomer is in Azië een bekend seizoen. Ook in het Westen is er sprake van een overgangsperiode tussen de zomer en de herfst. Een periode die uitnodigt tot het weer langzaam terugtrekken en bezinnen op het wezenlijke. 

Het nazomerseizoen is gekoppeld aan het aarde element. Wanneer het aarde element uit balans is zijn we geneigd om veel te piekeren en in het hoofd te zitten. Deze workshop is erop gericht het aarde element in balans te brengen door met de aandacht te zakken in het lijf. Zo kunnen we ons stevig geworteld voelen, een gevoel van thuiskomen bij jezelf.  

In het lichaam manifesteert het aarde element zich in de milt- en maagmeridianen. We zullen via de yin houdingen de chi-stroom of levensenergie in deze meridianen stimuleren om zo mogelijke blokkades op te heffen. We ervaren hoe we dit element in balans kunnen brengen met behulp van yin yoga, ademhalingsoefeningen, zelfmassage en acupressuur (het kloppen langs de meridianen). We sluiten de workshop af met een uitgebreide klankontspanning passend bij het seizoen. Door de trillingen van klank brengen we het lichaam van binnenuit in balans.    

Docent:        Lotte Plessen

Tijd:             10:00 uur tot 12:00 uur

Kosten:        €25

Aanmelden: info@yogasoulbest.

Klankschalen healing sessie

Vrijdag 4 oktober

Tijdens deze avond klankschalen/healing sessie wordt je meegenomen op een reis langs de 7 chakra’s in het lichaam. Door middel van gebruik van verschillende klanken en instrumenten worden de chakra’s gestimuleerd. Omdat je lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat hebben de trillingen van het geluid een effect op je lichaam. Klank werkt daarbij ook rustgevend en ontspannend. Tijdens deze sessie lig je ontspannen op een matje zodat je je helemaal kunt overgeven aan de klanken. Dus laat je meenemen door de betovering van de klanken in een sfeer van licht en liefde.

Docent:        Nicole Rutten

Tijd:             20:00 uur tot 21:30 uur

Kosten:        €20

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Workshop: Bewust Ademen

Vrijdag 25 oktober

Leer hoe je door bewust te ademen stress en spanning loslaat en ervaar diepe ontspanning.

Je ademhaling is een van de meest effectieve tools om overal en op elk gewenst moment je accu op te laden, te ontspannen en je weerstand te versterken.
Weet je dat je meestal maar 30% van je longcapaciteit gebruikt? Als je ontspannen ademt, heb je genoeg aan 5 – 8 keer in- en uitademen per minuut. Ervaar je veel stress kan dit oplopen tot wel 20 keer per minuut. Zo bouw je in je lichaam onnodig veel spanning op. Zonde van je energie.

ACTIVEER JE ADEMKRACHT
In de workshop leer je via diverse oefeningen je adem bewust sturen.
♥De adem brengt je terug bij je lichaam en gevoel.
♥Je laat op een diep niveau spanningen los en ervaart veel meer rust en ruimte.
♥Bewust ademen verhoogt je weerbaarheid en laat je energie weer stromen.ERVAAR ZELF DE MAGIE VAN JE ADEM

Het is fascinerend hoe eenvoudig je de helende kracht van je adem kunt activeren en hoe intens de werking ervan is. Mensen geven na een ademsessie vaak terug hoe bevrijdend het is geweest en dat zij een ongekend diepe ontspanning ervaren.

BEN JE IN VOOR EEN BIJZONDERE ERVARING?
Meld je dan aan voor de workshop. Je bent van harte welkom!

Docent:        Jasmin Vogeley

Tijd:             19:30 uur tot 21:30 uur

Kosten:        €25

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Studio afhuren voor een workshop?