Banner_Yoga_Soul_Workshops
Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Yin Yoga en Soundhealing

Zondag 21 augustus

Kom deze bijzondere workshop beleven bij Yoga Soul.
Tijdens deze yin yoga sessie blijven we langer in de houdingen en word je tijdens de houdingen meegenomen op een ontspannen klankreis onder begeleiding van Tibetaanse klankschalen, en andere diepgaande exotische instrumenten en mystieke geluiden. 
Het geluid en de trillingen zorgen ervoor dat je nog dieper kunt ontspannen in de houdingen. Ook helpt het om nog meer contact te maken met jouw innerlijke wereld.
De trillingen van de klankschalen werken in op verschillende lagen: fysiek, geestelijk en emotioneel. De trillingen resoneren met het water waaruit ons lichaam grotendeels bestaat en komen diep binnen in elk cel van ons lichaam. Ze helpen de energetische blokkades op te heffen waardoor de energie in ons lichaam weer vrij kan stromen en we ons beter voelen.
De houdingen die we in deze sessie doen zijn gericht op herstel en vernieuwen. We maken gebruik van meerdere props (bolsters, kussens, dekens) zodat je volledig kunt ontspannen in iedere houding. De focus ligt op het loslaten van (spier) spanning en het verbinden met de ademhaling. Alle houdingen zijn liggend of zittend. Je blijft 5-8 minuten in een houding. En tijdens de houding laat je de klanken en trillingen hun werk doen.

 

Docenten:        Mandy Beun (yoga) en Elisa Meeuwisse (klankschalen)

Tijd:                   10:30 – 12:30 uur uur

Kosten:             €35,-  (Leden van Yoga Soul krijgen €5,- korting)

Aanmelden:      mail naar info@yogasoulbest.nl

 

Zen Meditatie Mini Cursus

Vrijdag 30 september, 7 oktober en 14 oktober

Soms wordt een meditatie les gebracht als een manier om “even lekker te ontspannen”. Het effect is echter vaak oppervlakkig en niet blijvend. Er verandert intern weinig zodat je steeds het gevoel behoud toch nog ergens buiten jezelf rust te moeten zoeken.

Veel mensen denken dat ze niet kunnen mediteren omdat ze denken dat je er iets voor moet doen. Of dat je er iets voor moet laten: namelijk stoppen met denken. Geen van beiden is het geval. Iedereen kan mediteren. Want zenmeditatie gaat om eenvoud.

Herken je bij jezelf één of meer van onderstaande klachten en wensen?

  • Chronisch gevoel van onrust?
  • Ervaar je teveel stress?
  • Heb je een verlangen om jezelf beter te kennen?
  • Meer eenvoud en aandacht in je dagelijks leven?
  • Wil je beter je emoties reguleren?
  • Meer energie hebben?
  • Beter slapen?
  • Anders omgaan met neerslachtige gevoelens?
  • Beter in contact staan met je gevoel?
  • Beter kunnen concentreren?

In deze minicursus van 3 weken maak je kennis met zen meditatie. Tijdens deze 3 weken word je gevraagd om dagelijks thuis 10 – 15 minuten te mediteren. Zo ga je al snel de effecten ervaren van een dagelijks meditatie praktijk.

Wat is zen meditatie nu precies?
Zen meditatie is in stilte mediteren. Dus geen geleide meditatie. Zen is een eeuwenoude manier om rust en inzicht te cultiveren door middel van zuivere aandacht. Zen is het ontwikkelen van wijsheid. Jezelf bestuderen in verhouding met de wereld. Bij zen bekwamen we ons erin om evenwichtig met alle emoties om te gaan. Zen brengt eenvoud, evenwicht en duurzaam geluk. 

Wat kun je verwachten?
In de eerste les leer je hoe te zitten. Sterk, actief en alert. Je maakt kennis met de basistechniek van zenmeditatie: Zazen. Je leert dus mediteren!
In de tweede les leer je hoe het werkt en waarom het waardevol is om te doen. Hoe kan het je helpen in het verkrijgen van rust. Wat bedoelen we trouwens met rust?
In de derde les leer je hoe Zen meditatie je kan helpen om meer zelfinzicht te verkrijgen.

Uiteindelijk kun je dus de rest van je leven altijd zelfstandig mediteren.
In stilte zitten. Tijd voor jezelf. Ruimte vrijmaken om te ontdekken waar je waardes liggen en herontdekken waar je geluk ligt.

Voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

Zenleraar:       Marion Philippo

Tijd:                   19:00 – 20:45 uur

Kosten:             €70,-  (Leden van Yoga Soul krijgen €5,- korting)

Aanmelden:      mail naar info@yogasoulbest.nl

Studio afhuren voor een workshop?