Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Daarnaast bieden we Thema Lessen 1 x per maand. Deze lessen zijn gratis voor alle leden van Yoga Soul. Tijdens deze les verdiepen we ons in een bepaalde houding of thema. Zie het als een speelkwartier van een uur waarin we techniek bespreken, samen oefenen en waarin je jezelf misschien een beetje meer kunt uitdagen.

Nazomer Yin Yoga XL en Klankontspanning

Zondag 29 september. VOL

Na het zomerseizoen, een periode van warmte, energieke groei en uitbundigheid komt de seizoenswisseling er weer aan. De nazomer is in Azië een bekend seizoen. Ook in het Westen is er sprake van een overgangsperiode tussen de zomer en de herfst. Een periode die uitnodigt tot het weer langzaam terugtrekken en bezinnen op het wezenlijke. 

Het nazomerseizoen is gekoppeld aan het aarde element. Wanneer het aarde element uit balans is zijn we geneigd om veel te piekeren en in het hoofd te zitten. Deze workshop is erop gericht het aarde element in balans te brengen door met de aandacht te zakken in het lijf. Zo kunnen we ons stevig geworteld voelen, een gevoel van thuiskomen bij jezelf.  

In het lichaam manifesteert het aarde element zich in de milt- en maagmeridianen. We zullen via de yin houdingen de chi-stroom of levensenergie in deze meridianen stimuleren om zo mogelijke blokkades op te heffen. We ervaren hoe we dit element in balans kunnen brengen met behulp van yin yoga, ademhalingsoefeningen, zelfmassage en acupressuur (het kloppen langs de meridianen). We sluiten de workshop af met een uitgebreide klankontspanning passend bij het seizoen. Door de trillingen van klank brengen we het lichaam van binnenuit in balans.    

Docent:        Lotte Plessen

Tijd:             10:00 uur tot 12:00 uur

Kosten:        €30

Aanmelden: info@yogasoulbest.

Klankschalen healing sessie

Vrijdag 4 oktober

Tijdens deze avond klankschalen/healing sessie wordt je meegenomen op een reis langs de 7 chakra’s in het lichaam. Door middel van gebruik van verschillende klanken en instrumenten worden de chakra’s gestimuleerd. Omdat je lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat hebben de trillingen van het geluid een effect op je lichaam. Klank werkt daarbij ook rustgevend en ontspannend. Tijdens deze sessie lig je ontspannen op een matje zodat je je helemaal kunt overgeven aan de klanken. Dus laat je meenemen door de betovering van de klanken in een sfeer van licht en liefde.

Docent:        Nicole Rutten

Tijd:             20:00 uur tot 21:30 uur

Kosten:        €20

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Thema Les: Yoga Home Practice

Zondag 6 Oktober -> VOL

Zou jij naast de lessen die je volgt ook eens wat vaker thuis op je mat willen stappen? Maar weet je niet wat je moet doen of hoe? Een thuis practice is niet altijd even eenvoudig. Deze les ga ik je daar bij helpen. Tijdens deze interactieve les gaan we ontdekken wat een Thuis Practice precies inhoudt. Je krijgt tips en tools zodat je gemotiveerd wordt om thuis ook wat vaker je mat uit te rollen. En we doen een korte practice die je kunt oefenen en makkelijk aan te passen is aan jou behoeften. Je krijgt daarbij alles wat besproken is mee op papier. 

Een vereiste voor deze les is dat je al enige tijd yoga lessen volgt of ervaring hebt met de actievere yoga vormen (power, Ashtanga, Vinyasa, Yin/Yang yoga). 

Let op: Deze les is niet geschikt voor mensen die alleen yin yoga volgen. 

Docent:       Mandy Beun

Tijd:             10:30 – 12:00 uur

Kosten:        Gratis voor leden (direct boeken via Momoyoga)  €10 voor niet leden

 

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Workshop: Bewust Ademen

Vrijdag 25 oktober

Leer hoe je door bewust te ademen stress en spanning loslaat en ervaar diepe ontspanning.

Je ademhaling is een van de meest effectieve tools om overal en op elk gewenst moment je accu op te laden, te ontspannen en je weerstand te versterken.
Weet je dat je meestal maar 30% van je longcapaciteit gebruikt? Als je ontspannen ademt, heb je genoeg aan 5 – 8 keer in- en uitademen per minuut. Ervaar je veel stress kan dit oplopen tot wel 20 keer per minuut. Zo bouw je in je lichaam onnodig veel spanning op. Zonde van je energie.

ACTIVEER JE ADEMKRACHT
In de workshop leer je via diverse oefeningen je adem bewust sturen.
♥De adem brengt je terug bij je lichaam en gevoel.
♥Je laat op een diep niveau spanningen los en ervaart veel meer rust en ruimte.
♥Bewust ademen verhoogt je weerbaarheid en laat je energie weer stromen.ERVAAR ZELF DE MAGIE VAN JE ADEM

Het is fascinerend hoe eenvoudig je de helende kracht van je adem kunt activeren en hoe intens de werking ervan is. Mensen geven na een ademsessie vaak terug hoe bevrijdend het is geweest en dat zij een ongekend diepe ontspanning ervaren.

BEN JE IN VOOR EEN BIJZONDERE ERVARING?
Meld je dan aan voor de workshop. Je bent van harte welkom!

Docent:        Jasmin Vogeley

Tijd:             19:30 uur tot 21:30 uur

Kosten:        €25

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Workshop: Yoga Massage

Vrijdag 1 November

Je bent de hele week druk bezig geweest met van alles en nog wat. En nu is het tijd om te ontspannen. Om weer te landen in je lichaam, om ruimte te creëren. Zodat jij heerlijk het weekend in kan gaan.

Relaxen, yogamoves, plezier, geven & ontvangen, genieten. Hoe klinkt dit voor jou? Dat klinkt goed toch. Dit is wat je gaat ervaren bij de workshop yoga massage.

Op deze avond ga je een massage geven en een massage ontvangen. Voor je begint maak je een connectie met je massage partner. Daarna gaan we stap voor stap ruimte & ontspanning creëren in het lichaam door de diverse yoga massage technieken.

Wanneer je al wat langer yoga beoefent, herken je een hoop oefeningen die we ook in de lessen doen alleen nu krijg je hulp van je massagepartner. Je mag loslaten. Je kan je helemaal overgeven aan het moment.

Je zorgt dat je makkelijke (lees yogakleding) kleding aan hebt want je lichaam gaat alle kanten in bewegen. Bij deze workshop komen er geen blote lijven en massageolie aan te pas.

Omdat je de workshop yogamassage samen beleeft is het leuk als je je opgeeft met een door jouw gekozen partner. Mocht je toch mee willen doen en geen partner in crime kunnen vinden, laat dit dan even weten via de mail dan kijken we of er nog meer solo aanmeldingen zijn.

Wij zien je graag op deze heerlijke avond

Docent:        Natasja van de Heuvel

Tijd:             19:00 uur tot 21:00 uur

Kosten:        €20

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Workshop: Yoga Alignment. Breng je Yoga Lijf in Lijn

Zondag 17 November

Wil jij meer bewustwording & verdieping in je yoga houdingen ervaren? Kom meedoen met deze leuke & leerzame workshop
In deze tijd van snelheid, steeds meer te doen hebben, in een veel hoger tempo, voelen we het effect hiervan op mentaal maar ook op fysiek niveau. Samen met deze verandering, verandert ook onze houding. Hoe we staan, zitten en lopen. Dit beïnvloedt ook onze yoga practice. We willen te snel in de houdingen komen en vergeten daarmee soms dat het om de reis gaat en niet het eindresultaat. Met als gevolg dat we wel in de originele houding staan maar geen rekening hebben gehouden met de juiste uitlijning van het eigen lichaam.

Op deze geweldige dag:
~ Ontdek je je eigen houding & wat je kan doen om deze te verbeteren.
~ Gaan we de juiste uitlijning van de meest voorkomende yoga houdingen behandelen.
~ Leer jij aanpassingen & tips die je zelf kan toepassen in je yoga practice.
~ Krijg jij een overzichtelijk werkboek, wat je mag meenemen naar huis.
~ Is er ook nog een leuke, aangename verrassing.

Docent:       Natasja van de Heuvel 

Tijd:             10:00 uur tot 14::00 uur

Kosten:        €40,- (inclusief, reader met alle houdingen,  lichte lunch, thee en fruit)

Aanmelden: info@yogasoulbest.nl

Studio afhuren voor een workshop?