Banner_Yoga_Soul_Workshops
Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Yin Yang Yoga XL; Reis door de Chakra's

Zondag 14 november 2021

De realiteit die wij ervaren bestaat uit fysieke en non-fysieke elementen. Eén van deze non-fysieke elementen waar we mee te maken hebben zijn de chakra’s. Deze kan je zien als “wielen” of “draaikolken” van subtiele energie.

Door bewust te zijn van de chakra’s en hen uitwerking hiervan op je lichaam, kan je je leven enorm verrijken. Het geeft je de tools in handen om beter te kunnen handelen op de verschillende sensaties die je in je dagelijkse leven ervaart.

We gaan in deze les uit van de 7 hoofdchakra’s:

1e Muladhara of Wortelchakra: onze basis & connectie met de aarde

2e Svadhistana of Sacraalchakra: Emoties & Creativiteit

3e Manipura of Zonnevlechtchakra: Zelfvertrouwen & Daadkracht

4e Anahata of Hartchakra: Liefde & Compassie

5e Vishuddi of Keelchakra: Zelfbeheersing & Communicatie

6e Ajna of 3e oogchakra: Intuïtie & Bewustzijn

7e Sahasrara of Kruinchakra: connectie met de Bron

We starten de les bij het 1e chakra en door het uitvoeren van diverse yogahoudingen gaan we stapsgewijs helemaal naar boven naar het 7e chakra. Zodat alle energieën vrij kunnen stromen door je systeem & je meer harmonie kan vinden in jezelf.

Deze Chakra yogales is een yin/yang les. Dit wil zeggen; er komen zowel actieve als passieve houdingen voor in deze les. Enige bewegingsvrijheid is hierbij gewenst maar je hebt verder geen specifieke yogaervaring nodig.

Je ontvangt ook een overzicht van alle basischakra’s, met de bijbehorende endocriene klieren, elementen, kleuren, werkingen, mantra’s etc.

Meld je nu aan als jij deze reis door de chakra’s wilt maken.

Docent:         Natasja van den Heuvel

Tijd:               10:00- 12:00 uur

Kosten:          €20,-

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Yin Yoga XL en Yoga Nidra; Herfst Editie

Zondag 28 november 2021

Deze extra lange Yin Yoga Sessie staat in het teken van de Herfst. Dit is het seizoen van loslaten. Zoals de bomen letterlijk hun blaadjes loslaten zo laten wij ook los. We laten los dat wat we niet meer nodig hebben om ons zo voor te bereiden op de aankomende winter en het tijd is om nog meer naar binnen te keren.

Ook bij dit seizoen horen specifieke meridianen en voor de herfst zijn dit de Long en Dikke darm meridianen. Tijdens deze Yin yoga sessie zullen we ons daar vooral op focussen.

We nemen extra lang de tijd in iedere houding. We gaan bewust voelen, ontspannen en loslaten in iedere houding.

We eindigen de laaste 30 minuten van de sessie met een Yoga Nidra. In deze liggende geleide meditatie creëren we een staat tussen het waken en slapen in. Alleen voelen en horen blijven actief terwijl de rest van het lichaam “slaapt”. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn als het ware op te schonen van diepgewortelde stress.

Docent:         Mandy Beun

Tijd:               10:30- 12:30 uur

Kosten:          €20,-

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Studio afhuren voor een workshop?