Banner_Yoga_Soul_Workshops
Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Verdiepings les: De Yogi Adem, een introductie in Pranayama

Zondag 10 oktober 2021

Vele yogis geloven dat de ademhaling een belangrijk en krachtig onderdeel van je yoga practice. Asana de houdingen, is het deel wat we meestal associëren met yoga. Maar de practice van ademen is eigenlijk nog belangrijker alleen misschien niet zo spannend of opzichtig.

Als een yogi controle heeft over zijn adem dan heeft hij controle over zijn Prana (levensenergie) wat alles regeert op het gebied van denken, voelen en doen.

In deze eerste sessie gaan we kennismaken en oefenen met het verlengen en het gelijk maken van de ademhaling: de Sama vriti practice. Het verlengen van de ademhaling heeft vele voordelen op de mind en het kalmeren van de mind. Deze ademhaling techniek kan je ondersteunen in je meditatie en yoga asana practice. En deze techniek is een basis voor de meer gevorderde pranayama technieken.

Daarnaast gaan we oefenen met Kapalabhati. Dit is een reinigende (kriya) adem oefening. Het reinigt de sinussen en de longen en werkt diep in op de organen met name in de buik. Het is ook een goede manier om afvalstoffen vetstoffen af te voeren. Deze krachtige pranayama oefening geeft energie en maakt de geest helder. 

Je ontvangt naast deze sessie ook exclusieve online lessen zodat je ook thuis aan de slag kan met deze ademhaling technieken. 

Docent:         Mandy Beun

Tijd:               10:00 – 11:30 uur

Kosten:          €10,- leden, €15,- niet leden

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Herfst klankreis meditatie

Vrijdag 15 oktober 2021

Tijdens deze herfst klankreis meditatie neemt Elisa je mee op een ontspannende klankreis onder begeleiding van Tibetaanse klankschalen, gongs, sjamaan drum en andere diepgaande exotische instrumenten en mystieke geluiden. 

Het geluid en de specifieke trillingen hiervan nodigen uit om de aandacht naar binnen te richten en contact te maken met jouw binnenwereld. 

De trillingen van de klankschalen werken in op verschillende lagen: fysiek, geestelijk en emotioneel. De trillingen resoneren met het water waaruit ons lichaam grotendeels bestaat en komen diep binnen in elk cel van ons lichaam. Ze helpen de energetische blokkades op te heffen waardoor de energie in ons lichaam weer vrij kan stromen en we ons beter voelen. 

De herfst is een periode van loslaten. Zoals de bomen hun bladeren loslaten in de herfst laten wij ook weer los wat we niet meer nodig hebben. Of gewoon omdat het de tijd is om het te laten gaan. We gaan langzaam van het Yang seizoen, de zomer waarin we meer naar buiten gericht zijn, naar het Yin seizoen, het seizoen om weer naar binnen te keren en te verstillen.
Het is een mooie manier om tijdens deze klankreis meditatie te oefenen met loslaten, te observeren, te voelen en naar binnen richten.

Tijdens deze sessie lig je ontspannen op een yogamat, je ogen zijn gesloten en een helende reis van klanken mag je over je heen laten komen. 
Je hoeft er alleen maar te zijn…

Elisa Meeuwisse, 32 jaar en mama van een dochtertje van 5 maanden. Al bijna 7 jaar is zij werkzaam als massagetherapeut en geeft zij klankhealing sessies in groepsverband en individueel in haar massagepraktijk.

Docent:         Elisa Meeuwisse

Tijd:               19:00 – 20:30 uur

Kosten:          €20,-

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Workshop: Yoga (Duo)Massage

Vrijdag 22 oktober 2021

Eindelijk is de 1,5 meter regel afgeschaft. Wat zijn we blij dat we weer wat dichter bij elkaar kunnen komen, de connecties versterken met de mensen om ons heen & weer genieten met elkaar. De perfecte tijd voor de herintroductie van onze workshop duo yogamassage!

In deze yogamassage workshop van 2 uur gaan we zorgen dat je heerlijk kan ontspannen, stress kan loslaten & connecten met elkaar op een speelse manier. Dit doen we door je gekozen partner of bestie een massage te geven & je gaat zelf een massage ontvangen. Gewoon met de kleertjes aan.

We beginnen de workshop met een korte meditatie om de werkweek rustig af te sluiten en jullie energieën te verankeren in het huidige moment zodat je volop aanwezig kan zijn en daardoor ook veel meer kan genieten van de workshop & de werking hiervan op je lichaam. Je hoeft geen ervaring te hebben, lenig te zijn of welke beperkende gedachten je ook hebt over het meedoen aan de workshop, jij kan dit ook.

Door het “passief” uitvoeren van diverse yogahoudingen gepaard met een bewuste ademhaling zorg je ervoor dat je zenuwstelsel uit de vecht/vlucht stand kan komen en sta je je lichaam toe om te kunnen relaxen. Dat wil jij toch ook!

Meld je nu samen aan voor deze heerlijke yogamassage workshop.

Breng jezelf mee zoals je bent & je wilt graag kleding aan waar je jezelf vrij in kan bewegen. Plus neem een dekentje per persoon mee voor de ontspanning. That’s all.

Docent:         Natasja van den Heuvel

Tijd:               19:00 – 21:00 uur

Kosten:          €25,- p.p.

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Yin Yang Yoga XL; Reis door de Chakra's

Zondag 14 november 2021

De realiteit die wij ervaren bestaat uit fysieke en non-fysieke elementen. Eén van deze non-fysieke elementen waar we mee te maken hebben zijn de chakra’s. Deze kan je zien als “wielen” of “draaikolken” van subtiele energie.

Door bewust te zijn van de chakra’s en hen uitwerking hiervan op je lichaam, kan je je leven enorm verrijken. Het geeft je de tools in handen om beter te kunnen handelen op de verschillende sensaties die je in je dagelijkse leven ervaart.

We gaan in deze les uit van de 7 hoofdchakra’s:

1e Muladhara of Wortelchakra: onze basis & connectie met de aarde

2e Svadhistana of Sacraalchakra: Emoties & Creativiteit

3e Manipura of Zonnevlechtchakra: Zelfvertrouwen & Daadkracht

4e Anahata of Hartchakra: Liefde & Compassie

5e Vishuddi of Keelchakra: Zelfbeheersing & Communicatie

6e Ajna of 3e oogchakra: Intuïtie & Bewustzijn

7e Sahasrara of Kruinchakra: connectie met de Bron

We starten de les bij het 1e chakra en door het uitvoeren van diverse yogahoudingen gaan we stapsgewijs helemaal naar boven naar het 7e chakra. Zodat alle energieën vrij kunnen stromen door je systeem & je meer harmonie kan vinden in jezelf.

Deze Chakra yogales is een yin/yang les. Dit wil zeggen; er komen zowel actieve als passieve houdingen voor in deze les. Enige bewegingsvrijheid is hierbij gewenst maar je hebt verder geen specifieke yogaervaring nodig.

Je ontvangt ook een overzicht van alle basischakra’s, met de bijbehorende endocriene klieren, elementen, kleuren, werkingen, mantra’s etc.

Meld je nu aan als jij deze reis door de chakra’s wilt maken.

Docent:         Natasja van den Heuvel

Tijd:               10:00- 12:00 uur

Kosten:          €20,-

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Yin Yoga XL en Yoga Nidra; Herfst Editie

Zondag 28 november 2021

Deze extra lange Yin Yoga Sessie staat in het teken van de Herfst. Dit is het seizoen van loslaten. Zoals de bomen letterlijk hun blaadjes loslaten zo laten wij ook los. We laten los dat wat we niet meer nodig hebben om ons zo voor te bereiden op de aankomende winter en het tijd is om nog meer naar binnen te keren.

Ook bij dit seizoen horen specifieke meridianen en voor de herfst zijn dit de Long en Dikke darm meridianen. Tijdens deze Yin yoga sessie zullen we ons daar vooral op focussen.

We nemen extra lang de tijd in iedere houding. We gaan bewust voelen, ontspannen en loslaten in iedere houding.

We eindigen de laaste 30 minuten van de sessie met een Yoga Nidra. In deze liggende geleide meditatie creëren we een staat tussen het waken en slapen in. Alleen voelen en horen blijven actief terwijl de rest van het lichaam “slaapt”. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn als het ware op te schonen van diepgewortelde stress.

Docent:         Mandy Beun

Tijd:               10:30- 12:30 uur

Kosten:          €20,-

Aanmelden:   mail naar info@yogasoulbest.nl 

Studio afhuren voor een workshop?