Banner_Yoga_Soul_Workshops
Workshops

Verdieping en Inspiratie

Bij Yoga Soul bieden we regelmatig leuke en leerzame workshops die een aanvulling zijn op de reguliere yoga lessen. Daarbij maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van gastdocenten. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren.

Workshop: Yoga Alignement, Jouw Yoga Lijf in Lijn

Zondag 27-09, 25-10 en 22-11-2020

Ken je dat gevoel; je bent vol overtuiging aan je yogales begonnen, je kan goed meekomen en dan…. “Plaats je linkerhand aan de buitenzijde van je rechtervoet en draai je torso, strek je rechterarm omhoog, kijk naar je hand en blijf je focus houden.” Uhm, ja welke hand moest nu ook alweer waar? En dan moet ik ook nog ademhalen zeker…. No worries dit overkomt de beste yogis.

Door deze workshop Jouw yogalijf in lijn is die verwarring voor jou voorbij. Dit is een onderdeel van een 3 delige serie workshops over jouw lichaamshouding in de asanas. Of je nu yoga beoefent in een les met meerdere deelnemers of gewoon thuis voor jezelf, deze workshop is geschikt voor alle niveau’s. En zeker voor beginners.

Eerste editie, 27-09:       Staande houdingen

Tweede editie, 25-10:    Grondhoudingen

Derde editie, 22-11:        Achteroverbuigingen en Omgekeerde houdingen

Per editie gaan we op een dieper level kijken naar de houdingen die hierbij horen en wat deze voor het lichaam doen. Stap voor stap nemen we de meest voorkomende houdingen samen door. Waar liggen de focus punten, waar liggen de knelpunten en waar is er nog ruimte voor groei. Dit zijn enkele vragen die we tijdens deze dag bekijken en beantwoorden. Daarna ga je de houdingen zelf uitvoeren. Natuurlijk is er de hele workshop de ruimte om al je vragen te stellen en om zelf de asanas te oefenen om te zien hoe dit voor jouw lichaam werkt.

Je beoefent yoga voor jezelf en daarom is het ook belangrijk dat je werkt met jouw lichaam, wat jouw lichaam aankan en aangeeft. Dat je je groeiproces eert en met kleine stapjes verder komt. Zachtjes tegen je grenzen aanduwen maar nooit eroverheen walsen. Je leert beter naar je eigen lichaam luisteren en weet waar je je focus kan leggen in de houding.

Je krijgt een werkboek met illustraties, deze kan je mee naar huis nemen om nog eens door te lezen en om zelf te oefenen in het comfort van je eigen omgeving.

Dit is een interactieve workshop waarin we theorie en praktijk afwisselen. 

Je kan ervoor kiezen om naar één workshop te komen of je kan ze alle 3 beleven. Wat voor jou werkt is goed. Wij zien je graag.

Docenten:     Natasja vad Heuvel en Mandy Beun

Tijd:               10:30 – 13:00 uur

Kosten:          €25,- per workshop. Wanneer je je direct aanmeldt voor alle drie ontvang 20% korting en betaal je €60,-

Aanmelden:  info@yogasoulbest.nl

Yin Yoga XL en Yoga Nidra

Zondag 20 december 2020

Yin Yoga is een zachte en rustige vorm van yoga. Waarbij de spieren zoveel mogeilijk ontspannen en langzaam dieper liggend bindweefsel gestretcht wordt. Tijdens deze sessie nemen we extra de tijd om lang in de houdingen te blijven. Het lichaam opent zich langzaam op een dieper niveau. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je meer in balans voelt en minder gespannen.

We sluiten de yin sessie we af met een Yoga Nidra van 30 minuten. Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s”. Tijdens deze geleide liggende meditatie is de geestestoestand van de deelnemer continu tussen waken en dromen in. Alleen voelen en luisteren blijven actief zodat de overige zintuigen zich terug trekken. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap.

Docent:         Mandy Beun

Tijd:               10:30-12:30 uur

Kosten:          Leden €15,-  Niet leden €20,-

Aanmelden:  Leden via Momoyoga,  Niet leden mail naar info@yogasoulbest.nl 

Studio afhuren voor een workshop?